Az egészséges életmód ellentéte és így persze fő hiánya, a pizza. Jamie egy receptjét átalakítva, továbbfejlesztve ezt a kínzó hiányt is pótoltuk. Ráadásul mindössze 20 perc alatt kész!

Diéta infó: totál 79 gr szénhidrát, 650 kcal, ha szárazkolbásszal készítjük.

Hozzávalók:

Egy csésze teljes kiőrlésű/graham liszt

1/3 csésze langyos víz és benne feloldott szárazélesztő

egy kávéskanál olívaolaj

paradicsom szósz:

1/3 csésze paradicsom szósz

egy kávéskanál bazsalikom apróra vágva/szárítva

egy gerezd zúzott fokhagyma

só, bors

Feltét ízlés szerint:

sajt, szárazkolbász

vagy felszeletelt gomba és sajt

vagy zöldségek és sajt

Elkészítés:

A tészta összetevőit egyszerre kézzel összegyúrom, nem kell túlzásba vinni, nem kell tökéletesnek lennie. Félreteszem letakarva langyos helyen 15 percig picit kelni hagyom - ezalatt pedig összekeverem a szósz hozzátevőit. A megkelt tésztát félbevágom és két pizzát készítek belőle: nyújtófával 3-4 mm vastagra nyújtom. A tésztát belerakom egy előmelegített serpenyőbe a gázon, úgy hogy a széle peremet képezzen. Mindeközben folyamatosan  a meleg gázon tartom és úgy sütöm - ropogósra! - a tésztát. Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. Ráteszem kb a szósz felét és egyenletesen eloszlatom. Ezután jöhet a feltét én most csabai szeletelt szárazkolbászt és pizzamozzarellát használtam, de isteni a gombás verzió is!

Mostanra már szépen megpirult a pizza alja, átrakom serpenyőstől a sütőbe és kb 10 percig sütöm tovább. Akkor jó, ha megpirult és megolvadt a sajt.