Az egyik legnagyobb felfedezésem, egzotikus és finom, vendégségben is elsütöttem már. 15 perc alatt kész és garantálom, hogy ilyet még nem ettek a vendégek! ;)
Diéta infó: 1 csésze (185 gr) főtt quinoa 222 kalória és 40 gr szénhidrát
Egészséginfó: a Dél-amerikai szuperétel, a quinoa magas tápértékű, dús fehérjeforrás (12-18%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Magas protein tartalma miatt a vegetáriánusok, nem gabona léte miatt pedig a glutén érzékenyek kedvence lehet. Nálunk egyelőre csak fehér változatát láttam, de létezik vörös quinoa is.
Nehéz beszerezni, de a múlt héten megtaláltam a Tesco polcain! így a beszerzés is könnyen megoldható, nem nagyobb kihívás, mint a köles.
És akkor lássuk a receptet:
Hozzávalók:
- 1 csésze quinoa (legalább háromszor átmosva)
- két és fél csésze víz, vagy csirke alaplé
- 2 kaliforniai, vagy nagyobb tv paprika
- 2 nagyobb újhagyma
- fetasajt
- marok dió
- só
Elkészítés:
10 perc alatt a sóval (kevés elég, a feta is elég sós) megfőzöm a quinoát. Főzés közben leszedem a habot, amik épződik, így biztos, hogy nem lesz keserű mellékíze. 10 perc után lefedem és 5 percet hagyom párolódni, letakarva.
a sütőben közben megsütöm a héjával felfelé a felszeletelt paprikát - amíg fekete nem lesz a héja, vagy a gáztűzhelyen a tűz rózsában pirítom meg. A még forró paprikát utána zacskóba rakom, hogy párolódjon és kb 5 perc után simán lehúzom a bőrét. Vékony szeletekre vágom.
egy száraz serpenyőben megpriítom kicsit a feldarabolt diót. Csak addig, amíg illatozni nem kezd
ugyanebben a serpenyőben kis olvialojaon megpirítom a karikákra vágott újhagymát.
a fetasajtot összemorzsolom és az egészet összekverem.
Isteni friss íze van.
Utolsó kommentek