Ezt a nagyon egyszerű lencsét nagyon sokszor csinálom, mert a párom imádja, és a főzést leszámítva semmi dolgom vele. Egy kb. 40 kilós, szuperpraktikus mauríciusi hindu lánytól tanultam az elkészítését.

Diéta infó: ½ csésze (100 gr-nak felel meg) főtt lencse 50 gr szénhidrátot és 260 kalória

Egészséginfó:  a lencse nagyon jó rost forrás, ½ csészényi 22 gramot tartalmaz, és 16 gr proteint. 100 g lencse folsavtartalma egy egészséges felnőtt napi szükségletének kb. 90 százalékát fedezi.

Hozzávalók:

  • 250 gr lencse
  • víz, vagy csirke alaplé
  • egy fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi Garam masala fűszerkeverék
  • egy paradicsompüré konzerv

Elkészítés:

Minimum két órára beáztatom a jól átmosott lencsét, kétszeres vízbe. A felduzzadt lencsét felteszem annyi csirke alaplében főni, ami kb. kétujjnyira elfedi. Sózom, belenyomom a fokhagymagerezdet és a Garam masalát. kb. 15-20 perc múlva, mikor már a folyadék jórészét elfőtte belekeverem a paradicsompürét, és megkóstolom. Ha kell még sózom, adok hozzá garam masalát és teljesen puhára főzöm. Isteni köretként, de akár főételként is.