Ezt a nagyon egyszerű lencsét nagyon sokszor csinálom, mert a párom imádja, és a főzést leszámítva semmi dolgom vele. Egy kb. 40 kilós, szuperpraktikus mauríciusi hindu lánytól tanultam az elkészítését.
Diéta infó: ½ csésze (100 gr-nak felel meg) főtt lencse 50 gr szénhidrátot és 260 kalória
Egészséginfó: a lencse nagyon jó rost forrás, ½ csészényi 22 gramot tartalmaz, és 16 gr proteint. 100 g lencse folsavtartalma egy egészséges felnőtt napi szükségletének kb. 90 százalékát fedezi.
Hozzávalók:
- 250 gr lencse
- víz, vagy csirke alaplé
- egy fokhagyma
- 2 evőkanálnyi Garam masala fűszerkeverék
- egy paradicsompüré konzerv
Elkészítés:
Minimum két órára beáztatom a jól átmosott lencsét, kétszeres vízbe. A felduzzadt lencsét felteszem annyi csirke alaplében főni, ami kb. kétujjnyira elfedi. Sózom, belenyomom a fokhagymagerezdet és a Garam masalát. kb. 15-20 perc múlva, mikor már a folyadék jórészét elfőtte belekeverem a paradicsompürét, és megkóstolom. Ha kell még sózom, adok hozzá garam masalát és teljesen puhára főzöm. Isteni köretként, de akár főételként is.
Utolsó kommentek